Bel Lemke op 058-2157472
Welcome visitor you can log in or create an account
A+ A A-

Over Lemke

De basis voor Postzegel en Munthandel Lemke is gelegd in 1970.
Ik was als elfjarige jongen in de stad Leeuwarden en zag daar bij V&D een groep mensen staan die postzegels ruilden en verkochten.
Ik ging snel naar huis want ik had natuurlijk ook "handel".
Met mijn twee albums onder de arm ging ik snel terug. Helaas zat er voor de mannen weinig bij natuurlijk.
Het was immers een gewone simpele verzameling.
Toch was ik vanaf dat moment verkocht en ging elke woensdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagochtend trouw naar het Zaailand om daar zegels voor mijn verzameling te kopen.
Heel hard sparen en "werken" om het geld in een paar minuten uit te geven. Langzamerhand ging ik begrijpen hoe de handel werkte en begon zelf albums te kopen.
Verzameling aanvullen en dan proberen de rest weer te verkopen. Met de "oude" mannen naar beurzen toe. Ik had immers geen rijbewijs.
Harlingen, Sneek, Leeuwarden, beurzen genoeg. Vanaf mijn dertiende jaar begon ik te dromen van een eigen zaak.
Het zou 23 jaar duren voor deze droom werkelijkheid werd. In de tussentijd altijd met vooral zegels bezig, want ja je kunt je geld maar een keer uitgeven.
De droom bleef bestaan, maar tegen een baan in het onderwijs kon je in die tijd niet nee zeggen.
In 1995 was het dan eindelijk zo ver. Postzegel- en Munthandel Lemke opende zijn deuren. Eerst nog even gecombineerd met het onderwijs, maar al gauw alleen de winkel.
Nu 21 jaar later zijn wij nog steeds volop in bedrijf. Natuurlijk zakelijk, maar de hobbyist in mij is en zal nooit verdwijnen.
Wij hebben door de jaren heen een ruime verzameling postzegels, munten en bankbiljetten opgebouwd.
Geregeld denk ik terug aan dat kleine jongetje dat voor het eerst op postzegelbeurs op het Zaailand kwam. Dan ben ik trots op wat wij nu hebben neergezet.
Jouke Lemke

Log in or create an account